Kúpiť činky – e-shop

Sprievodca výberom činiek


Činky  >  Rady a tipy na posilňovanie bicepsov

Rady a tipy na posilňovanie bicepsov

Vypracované bicepsy sú snom mnohých mužov. Ako na ne a ako vám pomôžu práve činky?

Pre niektorých je to dokonca jediný dôvod, prečo chodiť do posilňovne. Aj keď osveta robí svoje a dnes už väčšina mužov chodí do posilňovne kvôli komplexnému cvičeniu a posilňovanie dopĺňa aj o aeróbne aktivity, alebo sa púšťa do rôznych variantov kruhových tréningov, dynamiky a pod.

Slovom biceps mnoho ľudí označuje celý sval pokrývajúci prednú časť ramena, čo je však nepresné označenie. Presnejšie môžeme označiť biceps zložený z dvoch svalov - dlhá hlava (vonkajši) a krátka hlava (vnútorný).

Ohýbanie paže - to je posilňovanie bicepsov

Prakticky biceps precvičíte tak, že budete ohýbať pažu. Inak sa tomu tiež hovorí flexi cvičenie. Tento jednoduchý pohyb ešte môžete doplniť postavením (polohou) predlaktia. Buď máte dlane dopredu pred telom, alebo ich máte pri tele.

Prednú časť paže najlepšie precvičíte zdvihmi s veľkou činkou podhmatom. Toto býva zvyčajne prvý cvik na posilňovanie bicepsov. Ďalej sa využívajú jednoručky v rôznych variantoch - cvičenie v stoji, v sede, kladivové zdvihy, atď.

Cviky potom môžete deliť podľa toho, ktorú časť bicepsu (zjednodušene ruky) posilňujete:

  • pre krátku a dlhú hlavu - napr. zdvih s veľkou činkou podhmatom, kedy činku priťahujete k telu, alebo bicepsový zdvih s jednoručkami - v sede alebo v stoji
  • pre vnútornú krátku hlavu - opäť bicepsový zdvih veľkou činkou s podhmatom
  • pre veľkú hlavu - to isté ako vyššie, ale s úzkym úchopom
  • ramenný sval posilníte všetkými cvikmi, pri ktorých dlane smerujú k telu - kladivové zdvihy

Dnešný tip - komfortné chrómové činky

Chrómové činky značky inSPORTline kúpite v niekoľkých typoch podľa hmotnosti od jedného až po 14 kilogramov. Od záťaže sa potom tiež odvíja cena. Celochrómová povrchová úprava zaisťuje vysokú odolnosť a atraktivitu. Tieto jednoručné činky majú ergonomicky tvarovanú rukoväť s protišmykovým vrúbkovaním a podľa recenzií na porovnávačoch tovarov sú veľmi príjemné do ruky. Vychytávkou je malé sploštenie na oboch koncoch, vďaka ktorému sa činka neodkotúľa preč.

Zdieľajte článok



Odporúčame činky






Ďalšie novinky

Činky na predaj? Nakupujte online!

Kde kúpiť najlacnejšie činky? Vyberajte na internete - na e-shopoch kúpite výhodne jednoručky aj činkové sety. Sledujte akcie, hlavne dopravu zadarmo a výpredaje starších modelov.

Aké činky si zaobstarať do domácej posilňovne?

Chcete posilňovať doma? Potom sú činky základnou posilňovaciou pomôckou. Vyberať môžete spomedzi rady variantov - jednoručky, činkové sety, ale aj obojručné činky a väčšie pomôcky. Záleží na vašich možnostiach.

všetky novinky